Kastraatit


Kotona asuu viisi eläköitynyttä kastraattia, Kossi, Sketsi, Kiipi, PuNpu ja Reetu. Reetulle on omistettu kotisivuilla ihan oma sivunsa! 

Kossi


SP FI*Nebuankhet Padmesh, ABY n

Kossi Omakissa-järjestelmässä

Kossi on ensimmäinen rotukissani ja sydämeni kissa. Kossi valitsi itse tulonsa luokseni. Pentua valitessani kysyin Kossilta ja sen Lenni-veljeltä, että kumpi haluaa tulla meille. Kossi naukaisi ja kehräsi, ja vierailun lopuksi saatteli mut vielä eteiseen. Kossi suhtautuukin vieraisiin varautuneesti, ja tarkkailee heitä välillä vähän kauempaa. Pennuille Kossi on maailman paras hoitosetä, joka kärsivällisesti jaksaa lasten riehumista.

Näyttelyissä Kossi on käynyt SP-titteliin asti. Titteli saavutettiin vuonna 2013, ja silloin Kossi jäi osa-aikaeläkkeelle. Vuonna 2016 Koon saavuttaessa veteraani-iän, kävin kokeilemassa sen kanssa ja ällistyin, sillä aiemmin Kossi oli vähän äksyillyt, mutta nyt meininki oli rentoa ja iloista.

Kossi ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut kovinkaan näyttelyllisesti pärjäävä, niin veteraaniluokissa piipahtelut jäävät varsin satunnaisiksi myös tulevaisuudessa.

Sketsi


SP FI*Nebuankhet Quetzalcoatl

Sketsi Omakissa-järjestelmässä

Sketsi tuli Kossille kaveriksi noin vuoden päästä Kossin hankinnasta. Sketsi on Kiipin isovelipuoli, ja Suuri Persoona. Sketsille pikkusiskon tulo taloon oli elämääkin suurempi tragedia ja joka ilta hän järjestää ihan itsekseen omat Kauniit ja Rohkeat -taistelun siitä, kumpi pääsee viereeni peiton alle. Sketsi kun ei tajua, että Kiipiä ei voisi vähempää kiinnostaa se, onko Skeekee jo itse peiton alla, jos hän haluaa nukkumaan rojahtaa.

Sketsi syntyi kolmen uroksen pentueeseen, ja sen piti jäädä jatkamaan sukua. Toinen kives ei kuitenkaan koskaan laskeutunut, joten Sketsi kastroitiin 9 kk iässä. Näyttelyissä Sketsi käy aina kun vain tämän suursyömärin saa laihdutettua näyttelykuntoon. Sketsi on ällistyttävän hyvän värinen beige, joten sitä on mukava etenkin tuoreille tuomareille käydä näyttämässä. Sillä on myös ihanan sopusuhtainen pää ja ilmeikkäät kasvot.

Kiipi

SC FI*Nebuankhet Yraen Ruadh DVM, ABY o

Kiipi Omakissa-järjestelmässä

Kiipi, Piip-kissa, Kiipi-piipinen… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kiipi tuli kauan odotettuna kantanaaraana minulle, ja kaikkien yllätykseksi Kiipi oli vieläpä punainen, väri josta tunnetusti pidin vähiten. Mutta Kiipi onkin leiskuavan punainen, ei mikään hailakka. Kiipin ilmeikkyys on tehnyt rouvasta puolijulkkiksen muun muassa Facebookin Eläinvideokerhossa, sillä Kiipillä on maailman happamin perusilme. Kuitenkin rouva on mitä rakastavin ja kehräävin ihanuus, joka on toiminut superkermulimammana neljälle pentueelle.

Kiipi kastroitiin tammikuussa 2021 ja nyt rouva voi viettää ansaittuja eläkepäiviä!

Kiipin ilme on muuten ikuistettu Nebuankhet-Vuolas -klaanin klaanivaakunaan!

PuNpu

SC FI*Nebuankhet Pastel Goth DVM

Chardryn von Kalimdor*CH x SC FI*Nebuankhet Zakzakiel DVM

PuNpun Omakissassa

PuNpulin kanssa kävi tuuri, Anne tarjosi minulle kahden suosikkiabyni yhdistelmästä ainoaa tyttöpentua diilillä ”ota tai jätä”. Kun neiti on vielä upean värinen, nätti kuin nappi ja maailman kiltein niin tästä tarjouksesta ei vaan voinut kieltäytyä. PuNpu sai kesällä 2019 ensimmäisen pentueensa ja viimeinen syntyi kesällä 2022.

%d bloggaajaa tykkää tästä: