Kastraatit


Kotona asuu Kiipin ja PuNpun lisäksi myös kaksi kastraattiherraa, Kossi ja Sketsi.

Kossi


SP FI*Nebuankhet Padmesh, ABY n

Kossi Omakissa-järjestelmässä

Kossi on ensimmäinen rotukissani ja sydämeni kissa. Kossi valitsi itse tulonsa luokseni, kun pentua valitsin, kysyin Kossilta ja sen Lenni-veljeltä, että kumpi haluaa tulla meille Kossi naukaisi ja kehräsi, ja vierailun lopuksi saatteli mut vielä eteiseen. Kossi suhtautuukin vieraisiin varautuneesti, ja tarkkailee heitä välillä vähän kauempaa. Pennuille Kossi on maailman paras hoitosetä, joka kärsivällisesti jaksaa lasten riehumista.

Näyttelyissä Kossi on käynyt SP-titteliin asti. Titteli saavutettiin vuonna 2013, ja silloin Kossi jäi osa-aikaeläkkeelle. Vuonna 2016 Koon saavuttaessa veteraani-iän, kävin kokeilemassa sen kanssa ja ällistyin, sillä aiemmin Kossi oli vähän äksyillyt, mutta nyt meininki oli rentoa ja iloista.

Kossi ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut kovinkaan näyttelyllisesti pärjäävä, niin veteraaniluokissa piipahtelut jäävät varsin satunnaisiksi myös tulevaisuudessa.

Sketsi


SP FI*Nebuankhet Quetzalcoatl

Sketsi Omakissa-järjestelmässä

Sketsi tuli Kossille kaveriksi noin vuoden päästä Kossin hankinnasta. Sketsi on Kiipin isovelipuoli, ja Suuri Persoona. Sketsille pikkusiskon tulo taloon on elämääkin suurempi tragedia ja joka ilta hän järjestää ihan itsekseen omat Kauniit ja Rohkeat -taistelun siitä, kumpi pääsee mun viereen peiton alle. Sketsi kun ei tajua, että Kiipiä ei voisi vähempää kiinnostaa se, onko Skeekee jo itse peiton alla jos hän haluaa nukkumaan rojahtaa.

Sketsi syntyi kolmen uroksen pentueeseen, ja sen piti jäädä jatkamaan sukua. Toinen kives ei kuitenkaan koskaan laskeutunut, joten Sketsi kastroitiin 9 kk iässä. Loppujen lopuksi tämä oli onni onnettomuudessa, sillä pari vuotta sitten herralta löydettiin paikallaanpysymätön polvilumpio. Tällä hetkellä se ei vaivaa, mutta tulevaisuudessa leikkaus saattaa olla edessä.

Näyttelyissä Sketsi käy aina kun vain tämän suursyömärin saa laihdutettua näyttelykuntoon. Sketsi on ällistyttävän hyvän värinen beige, joten sitä on mukava etenkin tuoreille tuomareille käydä näyttämässä. Sillä on myös ihanan sopusuhtainen pää ja ilmeikkäät kasvot.