Kuka?

Hei, olen Sanna-Leena Santapakka!

14915325_10154729831143179_4498988286836757939_n

(Kuvassa syksyllä 2016 World Winner -assistenttina maailmannäyttelyssä Wienissä. Käsissä sveitsiläinen Balgaras von Kalimdor. Balgaras on PuNpun isoisä).

Kasvatusfilosofiani:

Haluan kasvattaa parhaita mahdollisia abessinialaisia rodun historiaa kunnioittaen. Parhaus tässä tarkoittaa sitä, että kissanpennun kotiin saanut on kertakaikkiaan ällistynyt siitä kuinka ihana se oma abessinialainen on. Koska sukutaulut kiinnostavat minua valtavasti, paneudun kasvatuskissojeni sukutauluihin reippaasti yli 4-5 polven ja tarkkailen mitä kissoja sieltä löytyy. Innostun suunnattomasti löytäessäni sukutauluja, joissa on kissoja jotka eivät toistu muiden suomalaisabyjen sukutaulussa. Olen sitoutunut kasvattamaan puhtaita abessinialaisia, eli kissoja joiden sukutaulussa ei ole muita rotuja ns. foundation-kissojen jälkeen. Kunnioitus ja luotettavuus ovat minulle tärkeitä kasvatustyössäni ja yhteistyökumppaneideni valinnassa. Mielestäni kasvatustyö on diplomatiaa, jossa missään nimessä raha ei saa olla pääasia, ja jos kasvatuskissan saa pelkästään lyömällä seteleitä tiskiin, haisee jossain mätä.

Kasvattieni terveyden seuraaminen on minulle tärkeää ja pyrin pitämään yhteyden kaikkiin kasvattieni omistajiin. Kissan mukana saat kaiken tuen, mutta et joudu ”pakkoavioliittoon” kasvattajan kanssa.

Historiaa:

Kissaharrastus alkoi vuonna 2009, kun ensimmäinen rotukissani Kossi asteli taloon. Kossi vei sydämen, ja samana syksynä ensikäynti kissanäyttelyssä tempaisi myös pää-edellä-jalat-perässä -muodossa täysin tämän harrastuksen pauloihin.

Abessinialainen valikoitui roduksi välittömästi etsiessäni seurallista ja aktiivista rotua, jolla on pieni ääni. Yllätyksenä tuli myös rodun edustajien huumorintajuisuus ja kujeellisuus, monesti saa kommelluksille ääneen nauraa.

Kasvatustyön aloittamista pohdin pitkään, ja sain pentuhommaan tutustua huolella Kiipin sijoituspentueen kanssa. Mentorina minulla on Kiipin (ja kaikkien abyjeni) kasvattaja Anne Kontula FI*Nebuankhet -kissalasta. Yhteistyötä teen myös muiden suomalaisten puhtaita abessinialaisia kasvattavien kanssa. Tällaisia kasvattajia, joita voin kaikkia suositella sydämeni pohjasta, ovat mm.  FI*Miragerie, FI*Neaera’s, FI*Hertzlichkeits ja FI*Pajuja.  Ulkomailta teen yhteistyötä useiden luotettavien ja pitkäjänteisten kasvattajien kanssa.

Toimin tällä hetkellä Suomen Kissaliiton hallituksessa sekä Uudenmaan rotukissayhdistyksen hallituksessa. URK:ssa toimin myös tuomariemäntänä. Muiden yhdistysten näyttelyissä pyörin yleensä assistenttina tai paneelijuontajana.

Tämän lisäksi toimin Somakiss ry:n hallituksessa erinäisissä pesteissä vuosien 2011-2016 välisenä aikana.

%d bloggaajaa tykkää tästä: